Szolgáltatások

Egyesített repülőgép, helikopter, vitorlázógép, függővitorlázó légiüzemeltetési, karbantartási-javítási, gyártási, tervezési  és légiforgalmi szolgálatokkal kapcsolatos balesetelemző szakvélemények és légijármű értékbecslések állami megrendelőink kirendelésére, valamint magán szakvélemények magán megrendelőink számára egyaránt.

 

Szaktanácsadás a szakkompetenciámba eső  légiközlekedési témákban, beleértve a sajnálatosan bekövetkezett, ámde nem kívánt kisebb-nagyobb légiközlekedési szabálysértések, rendellenességek,  balesetek, katasztrófák ügyében induló bűnügyi, államigazgatási és szakmai kivizsgálási eljárások soráni vagy azzal kapcsolatos ügyeket is, (magán) szakvélemény adásával vagy a nélkül tisztelt megrendelőink, ill. jogi képviselőik kívánsága szerint.

 

A szakmai vizsgálatot lezáró  KBSZ/TSB Zárójelentés Tervezet (ZJT) észrevételezése írásban megbízás alapján, valamint a megbízó személyes képviselete a Zárólejentés (ZJ) kiadását megelőző záróértekezleten a megbízóval - és lehetőleg jogi képviselőjével együtt, csapatmunkában.

Szakvélemények légitársaságok ellen indítandó/indult utas kártérítési perekben is bármelyik érintett fél megbízásából.

 

Eddig kiadott szakvéleményeimről megrendelőink kérésére referencia listát küldök.

 

Két évtizedes szakértői tapasztalataim alapján potenciális magán megrendelőinknek a legjobb indulattal azt tudom javasolni, hogy  a sajnálatos, nem kívánt repülőesemény bekövetkezte után a 3 féle eljárás minél korábbi fázisában vegyék igénybe szakmai szolgáltatásainkat, segítségünk annál hatékonyabb lehet.

 

Tapasztalataink szerint az ilyen ügyekben a 3 közül általában  legkorábban a bűnügyi kivizsgálás, majd az államigazgatási eljárás kerül lezárásra, a leglassabban a szakmai kivizsgálás szokott eredményt hozni, arra több esetben akár 2 évet meghaladóan is várni kellhet.

 

Az adott esemény anyagait gyorsan, de  alaposan áttanulmányozva  vállaljuk sajnálatosan  ilyen kellemetlen helyzetbe került ügyfeleink interview felkészítését akár már az eseményt követő korai interview-k előtt is, hogy a fent említett eljárások már korai szakaszában érdekeik védelmében is proaktív módon léphessenek fel.